info@farmaurudolfa.cz
Březí 35/35, 370 07 Kamenný Újezd
Po - Pá 8:00 - 15:00

Hovězí maso z farmy

Z důvodu zachování pestrosti druhu produkovaného masa se zabýváme chovem několika plemen skotu, např.: Česká straka, Skotský náhorní, Limousine a další. Jedná se o skot s kombinovanou využitelností, středních až větších tělesných rámů s přiměřeně silnými kostrami a dobrým osvalením. Základní stádo čítá 25 matek.

Aktuální ceník masa na vyžádání na e-mailu info@farmaurudolfa.cz.

Nabídka hovězího masa:

Hovězí přední

Maso má dlouhá vlákna, je málo prorostlé tukem. Je vynikající na omáčky.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení 0,7 – 1 kg.

Hovězí plec

Maso vhodné pro všechny tepelné úpravy. Excelentní je pečená, dušená, do guláše, ragů i omáček. Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,8 – 1,2 kg.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení 0,8 – 1,2 kg.

Hovězí kližka

Část předloktí nohy zvířete. Menší svalové celky obsahují hodně vaziva. Vhodné na guláš.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,7 – 1,10 kg.

Hovězí falešná svíčková

Maso, které se nachází v přední části pleci, též nazývaná židovská svíčková. Šťavnaté, křehké maso vhodné na dušení a omáčky, medailonky.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,6 – 1 kg.

Hovězí loupaná plec

Maso s vyšším podílem vazivových tkání, vhodná na omáčky, ragů nebo guláš.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,8 – 1,2 kg.

Lze použít na steak: Top Blade steak / Flat Iron steak

Hovězí žebro

Výborné na silný hovězí vývar nebo na pečení.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení 0,5 – 1 kg.

Hovězí pupek

Břišní stěna zvířete, plochý sval s hrubšími vlákny. Vhodný na omáčky, guláš, rolády, apod.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,6 – 1 kg.

Lze použít na steak: Flank/Flap steak

Hovězí svíčková

Nejkvalitnější část hovězího masa. Název je odvozem od tvaru připomínající svíci. Má jemná svalová vlákna, ideální je na steaky.

Baleno ve vakuu, prodej vždy celého kusu o hmotnosti cca 1 – 1,30 kg.

Lze použít na steak: Tenderloin steak (filet Mignon)

Hovězí roštěná

Mírně prorostlé, šťavnaté maso. Ideální na steaky.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,8 – 1,20 kg.

Lze použít na steak: RibEye steak

Hovězí květová špic

Libové maso, nejvyšší část zadní kýty. Vhodné na pečení, dušení, grilování.

Baleno ve vakuu, hmotnost balení cca 0,8 – 1 kg.

Hovězí ořech

Křehké, lahodné maso. Vhodné především na bifteky a roastbeefy ale i k pečení nebo na gril.

Baleno ve vakuu, hmotnost balení cca 1 – 1,20 kg.

Lze použít na steak: Ball Tip steak

Hovězí zadní-vrchní nebo spodní šál

Vrchní šál = libový, křehký kus z vnitřní stany zadní kýty. Vhodné na pečení, různé minutkové směsi, špízy apod.

Spodní šál = špalek libového masa, vhodný např. na španělské ptáčky nebo na pečení.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení 0,8 – 1,2 kg.

Hovězí váleček

Chutné, libové maso vhodné zejména pro přípravu tatarského bifteku, lze použít i na pečení nebo dušení.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 1 – 1,20 kg.

Lze použít na steak: Eye of round steak

Hovězí mleté

Hovězí mleté maso.

Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 1 kg.

Hovězí kosti

Hovězí kosti na vývar.

Sbíhají se Vám sliny?

Objednejte si maso ještě dnes, pomocí našeho objednávkového formuláře.

Objednávka produktů

Nejčastější dotazy

Je naše maso vhodné ke grilování?

Zobrazit celé

Co dělat s naším masem, když si ho přinesete domů?

Zobrazit celé

Jak se starat o hovězí z farmy U Rudolfa

Zobrazit celé