Aktuální ceník masa na vyžádání na e-mailu info@farmaurudolfa.cz.
Nabídka hovězího masa:
Hovězí přední
Maso má dlouhá vlákna, je málo prorostlé tukem. Je vynikající na omáčky.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení 0,7 – 1 kg.
Hovězí plec
Maso vhodné pro všechny tepelné úpravy. Excelentní je pečená, dušená, do guláše, ragů i omáček. Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,8 – 1,2 kg.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení 0,8 – 1,2 kg.
Hovězí kližka
Část předloktí nohy zvířete. Menší svalové celky obsahují hodně vaziva. Vhodné na guláš.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,7 – 1,10 kg.
Hovězí falešná svíčková
Maso, které se nachází v přední části pleci, též nazývaná židovská svíčková. Šťavnaté, křehké maso vhodné na dušení a omáčky, medailonky.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,6 – 1 kg.
Hovězí loupaná plec
Maso s vyšším podílem vazivových tkání, vhodná na omáčky, ragů nebo guláš.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,8 – 1,2 kg.
Lze použít na steak: Top Blade steak / Flat Iron steak
Hovězí žebro
Výborné na silný hovězí vývar nebo na pečení.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení 0,5 – 1 kg.
Hovězí pupek
Břišní stěna zvířete, plochý sval s hrubšími vlákny. Vhodný na omáčky, guláš, rolády, apod.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,6 – 1 kg.
Lze použít na steak: Flank/Flap steak
Hovězí svíčková
Nejkvalitnější část hovězího masa. Název je odvozem od tvaru připomínající svíci. Má jemná svalová vlákna, ideální je na steaky.
Baleno ve vakuu, prodej vždy celého kusu o hmotnosti cca 1 – 1,30 kg.
Lze použít na steak: Tenderloin steak (filet Mignon)
Hovězí roštěná
Mírně prorostlé, šťavnaté maso. Ideální na steaky.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 0,8 – 1,20 kg.
Lze použít na steak: RibEye steak
Hovězí květová špic
Libové maso, nejvyšší část zadní kýty. Vhodné na pečení, dušení, grilování.
Baleno ve vakuu, hmotnost balení cca 0,8 – 1 kg.
Hovězí ořech
Křehké, lahodné maso. Vhodné především na bifteky a roastbeefy ale i k pečení nebo na gril.
Baleno ve vakuu, hmotnost balení cca 1 – 1,20 kg.
Lze použít na steak: Ball Tip steak
Hovězí zadní-vrchní nebo spodní šál
Vrchní šál = libový, křehký kus z vnitřní stany zadní kýty. Vhodné na pečení, různé minutkové směsi, špízy apod.
Spodní šál = špalek libového masa, vhodný např. na španělské ptáčky nebo na pečení.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení 0,8 – 1,2 kg.
Hovězí váleček
Chutné, libové maso vhodné zejména pro přípravu tatarského bifteku, lze použít i na pečení nebo dušení.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 1 – 1,20 kg.
Lze použít na steak: Eye of round steak
Hovězí mleté
Hovězí mleté maso.
Baleno ve vakuu, hmotnosti balení cca 1 kg.
Hovězí kosti
Hovězí kosti na vývar.